hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, June 20, 2019

Landezine International Landscape Award voor Noordwaard

Het ontwerp van de ontpoldering van de Noordwaard heeft de Landezine International Landscape Award in de categorie infrastructuurprojecten gewonnen.

Een van de gemaaltjes in de Noordwaard


In het juryrapport wordt gesproken over een gedurfd, maar ook bescheiden ontwerp dat het waterlandschap respecteert. De bruggen hebben veel verschillende functies, zoals dijken en rustplaatsen voor vogels. De bruggen vergemakkelijken ook de toegang voor het publiek en bieden nieuwe mogelijkheden voor recreatie in het ontpolderde gebied. Een duidelijke verklaring dat het ontwerp van belang is en waarde toevoegt voor mensen, vogels en het waterlandschap. 

Waterlandschap in de Noordwaard


Landazine is een website van landschapsarchitectuur projecten uit de hele wereld. Sinds 2016 wordt de LILA, de Landezine International Landscape Award uitgereikt. De jury selecteerden de winnaars uit vijf categorieen zoals Publieke landschappen, infrastructuurprojecten, residentieel project, privetuinen en Hospitatility landschappen. Uiteindelijk zijn zes awards en drie speciale vermeldingen uitgereikt. De prijsuitreiking met presentaties  is vrijdag 20 september om 14.00 uur in Sicli Pavillion in Geneve, Zwitserland. 

Land en water