hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, September 25, 2019

Bakkie bij de Boer(in) Riet de Graaf

Na een succesvolle eerste editie van vorig jaar, organiseert Puur uit Altena ook dit jaar weer Bakkie bij de Boer op zaterdag 12 oktober van 14.00-16.00 uur. 

Riet de Graaf heeft de koffie bruin op zaterdag 12 oktober


Een van de boeren waar een bezoek gebracht kan worden is Riet de Graaf in Nieuwendijk. Ze runt een pensionstal en zoon Arjan de Graaf heeft een akkerbouwbedrijf met in totaal 55 HA. Hij teelt zeven verschillende gewassen, namelijk graszaad, graan, blauwmaanzaad, vlas, uien, bieten en aardappelen.

Inwoners uit Altena (en daarbuiten) zijn welkom om kennis te maken met de agrarische sector in de gemeente, onder het genot van een bakkie. De boeren en boerinnen vertellen over hun bedrijf en het is mogelijk het bedrijf te bekijken. Naast Riet de Graaf en haar zoon Arjan doen nog twee boeren mee aan 'Bakkie bij de Boer'. 

In Andel kan een bezoek gebracht worden aan het melkgeitenbedrijf 't Boerenhof

Allereerst Melkgeitenbedrijf ‘t Boerenhof van familie Van ’t Sant in Andel. Boer Johan heeft daar een bedrijf met 600 melkgeiten. Ook verwerkt hij de melk van de geiten in geitenijs, bekend van Lekker Gemekker. Ook Landbouwbedrijf Den Assem opent haar deuren. In Drongelen runt familie Van der Schans een gemengd bedrijf met akkerbouw en melkkoeien. Naast gras en maïs, wat bestemd is voor het melk- en jongvee, teelt het bedrijf ook gewassen als aardappelen, uien, suikerbieten, tarwe, conserven, cichorei en rodekool. De koeien worden met een melkrobot gemolken. 

Het interieur van Den Assem, een monumentale boerderij uit 1786

Op de Facebookpagina van Puur uit Altena stellen de boeren en boerinnen zich binnenkort voor. Puur uit Altena is een samenwerking tussen ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten en heeft als doel boeren en burgers uit gemeente Altena dichter bij elkaar te brengen.