hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, August 27, 2019

Het zevende Liniepadfestival in het teken van Linielandschap

Op Fort Giessen wordt zaterdag 28 september van 11.30- 16.00 uur het zevende Liniepadfestival gehouden. Het thema is 'Wandelen in het linielandschap'.  Het Liniepadfestival is voor het eerst gehouden in 2012 en is opgezet om het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het omliggende landschap te vertellen. Het Liniepadfestival laat je genieten van de weidsheid van het landschap langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Brabant. Muziek, theater en landschapskunst rijgen zich aaneen als een kralensnoer van verhalen, dromen en gedichten. Laat je meevoeren op de stroom en geniet van de creativiteit dit ontspruit aan het landschap. Soms mag je meedoen, soms mag je toekijken, maar overal en altijd mag je genieten van het landschap. 

Het Liniepadfestival begint om 11.30 uur met een wandeling vanaf Fort Giessen. Na deze wandeling worden de vier nieuwe routes gepresenteerd en kunnen andere bezoekers de wandelroutes verkennen. 





Op het Fort presenteren Archeo Altena en Altenatuur zich aan het publiek. Archeo Altena vertelt alles over het Wereld Oorlog-1 parkje. Altenatuur legt de nadruk op veranderingen in het linielandschap. Met zowel oude als nieuwe landbouwwerktuigen wordt natuur inclusieve landbouw (kringlooplandbouw) in beeld gebracht. Tevens kan geproefd worden van de oogst uit de stroken geteeld voedsel zoals pannenkoeken, gefrituurde twister en pompoensoep. De kiem voor deze oogst is gelegd door brugklasleerlingen van het Altena College. Het aanleggen van hopkuilen, strokenteelt en landschapsbelevingen stonden het afgelopen jaar hoog op de agenda van de Liniewerkers, de vrijwilligersgroep van Brabants Landschap. Zij nodigen bezoekers uit een 'proefje' te komen nemen in de met riet gedekte schuilhut. 

De Liniewerkers van Brabants Landschap