hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, November 29, 2019

Geen Black Friday bij Waterschap Rivierenland

Schreeuwende krantenkoppen en een eindeloos reeks advertenties op social media. Vandaag kon niemand om 'Black Friday' heen. Een fenomeen, overgewaaid uit Amerika, om de consument te verleiden tot extra aankopen met heel veel kortingen. 

Aanleg nieuwe duiker in het Pompveld aan de Midgraaf



Maar tijdens de begrotingsbehandeling van Waterschap Rivierenland was absoluut geen sprake van'Black Friday'. Integendeel, de lasten stijgen in 2020 met gemiddeld 5,6 procent, dus van enige korting is absoluut geen sprake. Verder wordt gevreesd dat de lastenstijging, gezien alle taken waar het waterschap voor staat, de komende jaren nog verder toe zal nemen. Dit gevoegd bij de risico's zoals personeelskosten, vervanging persleidingen en onzekerheid over financiering HWBP, doet ons het ergste vrezen. 

Beelden uit het Pompveld

Verder zijn ambities vanuit het bestuursakkoord nog niet omgezet in nieuw beleid. Wel is afgesproken dat nieuw beleid alleen mogelijk is als we oud beleid schrappen. Reden om tijdens de begrotingsbehandeling op voorstel van de VVD niet te besluiten tot het vaststellen van de meerjarenraming, maar deze voor kennisgeving aan te nemen. In 2020 wordt gestart met het voeren een ambitie/kerntakendiscussie.