hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, March 15, 2020

Geen zondags klokgelui in Werkendam

Een bijzondere zondag zoals die nog maar zelden is voorgekomen in Werkendam. Zo bleven de deuren van de Maranathakerk vandaag gesloten. Ook het klokgelui bleef deze dag achterwege. 

De Maranathekerk bleef deze dag gesloten

Bij de Biesboschkerk telde de koster de kerkgangers


Bij andere kerken werden wel diensten gehouden, maar moest het aantal bezoekers worden beperkt tot honderd. Zo stond bij de Biesboschkerk de koster buiten met een opschrijfboekje om de kerkgangers te tellen. De Hervormde gemeente Wijk I hield een dienst met alleen predikant en kerkenraad, maar deze dienst kon online beluisterd worden. 

De Rehobothkerk hield zondag drie diensten
Bij de Rehobothkerk liet de koster weten dat de kerkbanken om en om bezet mochten worden. Maar in een zaaltje had hij veertig stoelen klaar gezet omdat hij verwachtte dat veel mensen thuis zouden blijven. In de Rehobothekerk vonden drie diensten plaats. 
Ook in de Bethelkerk werden zondag drie diensten gehouden

Ook in de Bethelkerk was gekozen voor drie diensten, daar gingen in de ochtend ook enkele grotere gezinnen ter kerke. De Graankorrel kwam bijeen in het Vlechtwerk, maar die gemeente telt slechts enkele leden. Ook de Hersteld Hervormde gemeente hield in de ochtend een dienst. 

De Hersteld Hervormde kerk hield zondagochtend een eredienst