hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, March 14, 2020

Werkendamse kerkgang in tijden van de Coronacrisis

Met de zondag in zicht is het de vraag hoe Werkendam omgaat met kerkgang ter voorkoming van het verspreiden van het Coronavirus. Dat blijkt nogal wisselend te zijn. 

De Maranathakerk met op de achtergrond de Hervormde dorpskerk


Zo heeft de Maranathakerk alle diensten tot en met 31 maart gecanceld. Ze adviseert kerkgangers om zondagmorgen naar de uitzending van ds. Rene Reuver te kijken op NPO2. Op zondag 22 en zondag 29 maart gaan beide predikanten vanaf 10.00 uur voor in een korte dienst, die via de kerktelefoon en de computer is te beluisteren. Met muziek, gebed, schriftlezing, een korte overdenking houdt de kerk de lofzang gaande. Voor een soortgelijke oplossing heeft de Hervormde Gemeente wijk I gekozen, maar zij hebben op 15 maart ook al een bijeenkomst gepland, die thuis beluisterd kan worden.

De Hervormde Biesboschkerk


De Hervormde Gemeente wijk II laat de kerkdiensten wel doorgaan; zij heeft diensten om 10.00, 16.30 uur en 18.00 uur. Steeds mogen dan 100 mensen naar binnen. Bij elk van de diensten wordt een alfabetische lijst gehanteerd. Daarmee wordt het dringen voor de kerkdeur, hoe ze gaan voorkomen dat meer dan 100 kerkgangers naar binnen gaan blijft onduidelijk. Toch zijn ze niet de enige kerk die daarvoor kiest. De Rehobothkerk heeft diensten om 10.00, 14.00 en 17.00 uur. Hoe zij het aantal kerkgangers tot 100 beperkt, wordt niet uitgelegd op de website.

De Rehobothkerk


De Bethelkerk geeft op haar website geen informatie over aangepaste diensten. Maar een gemeentelid liet via facebook weten dat er drie diensten worden gehouden om 09.00, 11.30 en 18.00 uur, op basis van achternamen en alfabetische volgorde worden de kerkgangers ingedeeld. Op sites van andere kerkgenootschappen kon ik niets terugvinden over aangepaste kerkdiensten. Dat wordt dus een rondje fietsen door het dorp. Overigens klonk op facebook ook kritiek op het laten doorgaan van de diensten. 

De Bethelkerk in Werkendam