hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, February 23, 2022

Op stap met de waschvrouw

Wist u dat er op de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (inmiddels Werelderfgoed!), behalve mannen, ook een vrouw verbleef? Dat was de waschvrouw en aan die soldatenwas had ze een hele klus! Daarnaast verkocht ze wat zoetelarij en….een hartversterkertje.

De waschvrouw van Fort Altena


Op fort Altena kunt u met haar op stap en horen, zien en proeven hoe het leven op de forten anno 1880 was. Na afloop krijgt u een drankje en borrelhapjes aangeboden. 

De waschvrouw schenkt onderweg een borreltje


De rondleidingen worden op de volgende zondagen gegeven: 27 februari, 5, 13 en 20 maart. De rondleiding begint om 14.00 uur vanaf de Brasserie en duurt ongeveer vijf kwartier. De kosten zijn € 15.- pp. Het minimum aantal deelnemers voor de rondleiding is acht en maximaal twintig. Aanmelden vooraf is verplicht. Dat kan per mail info@fortaltena.nl of telefoon 0183-301329

De wasruimte van de waschvrouw