hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, February 02, 2022

Warme woorden bij afscheid van Paula Jorritsma

Het afscheid van Paula Jorritsma als wethouder van de gemeente Altena was gevuld met warme woorden. Om haar inzet voor het sociaal domein, erfgoed en cultuur. 

Paula kreeg bij haar afscheid het straatnaambordje 'Paulaplein' cadeau


Zelf leerde ik Paula kennen via Erfgoed Altena, ik denk zo'n vijftien jaar geleden. Samen hebben we menig plan bedacht voor Open Monumentendag. Tijdens een aftrap van Monumentendag trad ze nog een keer op als een jonkvrouw op zoek naar de Burcht in Werkendam. En liep ze mee in de Vesting tot Vestingloop, een sportief evenement dat ze zelf had bedacht. Acht jaar geleden kreeg ze de Toontje Sprengerpluim uitgereikt, ook in Werkendam. Het jaar dat ze voor het eerst lijsttrekker was van Progressief Altena en na de gemeenteraadsverkiezingen wethouder werd in Woudrichem. 

Paula Jorritsma in 2014


Bij het afscheid in de raad sprak burgemeester Egbert Lichtenberg haar toe en haalde haar lijfspreuk aan 'Alles van waarde is weerloos'.  En niet te vergeten de uitdrukking dat cultuur niet de kers op de taart is, maar de bodem. Mooie beeldspraak. Wethouder Matthijs van Oosten sprak warme woorden, ook over haar aandacht tijdens zijn ziek zijn, over de wandelingen die ze samen maakten en de gesprekken die ze hadden. Mooi om die collegialiteit te tonen vanuit het college. Wel was er even een probleempje, het cadeautje was kwijt, maar dook even later toch weer op. Kees de Waal, fractievoorzitter van Progressief Altena liet weten dat Paula benoemd is tot erelid van Progressief Altena. Ze was de eerste voorzitter, maar ook de eerste wethouder van de partij die ontstond uit PvdA, Groen Links en D66. 

In 2014 kreeg Paula de Toontje Sprengerpluim

Vanuit de gemeente Voorst, waar ze op 10 februari wordt geïnstalleerd als burgemeester, waren enkele mensen uit de vertrouwenscommissie afgereisd. Kees de Waal memoreerde nog even het profiel voor de burgemeester, iemand jong van lijf en geest. Ze boffen in Voorst. Paula het ga je goed, ik zal je missen.