hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 23, 2022

Poetische natuurwandeling bij Fort Giessen

De Stichting Poëzie Land van Altena houdt samen met Fort Giessen op zaterdag 9 april vanaf 13.30 uur een poëtische-historische natuurwandeling. Het thema van de poëzieweek is dit jaar Natuur. De natuur rond het fort is prachtige om inspiratie op te doen voor een gedicht. Op het Fort zijn de benodigde schrijfmaterialen. Wie slecht ter been is, kan zittend genieten van de omgeving en een gedicht schrijven.

Op Fort Giessen is een kanon uit de Eerste Wereldoorlog te zien



Deelnemers worden om 13.30 uur ontvangen op het Fort en maken vervolgens een natuurwandeling met gids om zo inspiratie op te doen voor het natuurgedicht. Na de wandeling kan onder het genot van een hapje en drankje het gedicht worden afgerond. Na een rondleiding in het Fort kan het gedicht worden voorgedragen. De kosten voor deze poëtische wandelmiddag inclusief drankje zijn vijf euro; jeugd tot en met 18 jaar betaalt drie euro. Opgeven kan tot uiterlijk 2 april via g.zemering@solcon.nl

 

Interieur van Fort Giessen

Het Fort bij Giessen maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dit jaar geplaatst op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het fort is gebouwd van 1878-1881 en diende om een aanval op Woudrichem te voorkomen, maar is als zodanig nooit gebruikt. In het fort is een informatieve tentoonstelling te bezichtigen over WO I en archeologische vondsten uit de regio.