hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, April 25, 2022

Eerste zakje bloemenzaad van ANV voor moestuin Eethen

De Agrarische Natuurvereniging Altena-Biesbosch hield donderdagavond 21 april weer haar bloemzaadmengsel uitgedeeld aan veel bewoners in Altena. Het weer was prachtig dus velen kwamen op de fiets en hadden tijd voor een gezellig praatje. Met dank aan alle enthousiaste deelnemers, zien wij uit naar een bloeiend Altena in de zomer!

Minette Straver deelt het eerste zakje bloemenzaad uit aan Myrthe Paans


Voorafgaand aan deze avond, was onze voorzitter Minette Straver-van de Wetering bij de moestuin van de school in Eethen. Zij deelde daar het eerste zakje bloemenzaad uit aan Myrthe Paans, die bij de school de kinderen (en leraren!) begeleidt bij het werken in de moestuin. De kinderen van groep 8 krijgen ieder een zakje bloemenmengsel mee naar huis en bij de ingang van de moestuin gaat Myrthe ook het bloemenmengsel uitzaaien. De moestuin zag er al prachtig uit, dat wordt nu ook een mooi bloemenfeest! Het project is opgestart omdat het belangrijk gevonden wordt dat kinderen weten waar hun voedsel vandaan komt en daar sluit de visie van de Agrarische Natuurvereniging natuurlijk prima bij aan.