hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, April 08, 2022

Maak Altena èn Noordwaard weer bloeiend!

Agrarische Natuurvereniging Altena-Biesbosch deelt ook dit jaar weer aan veel inwoners van Altena gratis bloemenzaad uit!  



Het mengsel (85 % inheemse soorten) bloeit lang en is geliefd bij diverse insecten die we hard nodig hebben voor de natuur en de landbouw. Dus we hopen op weer veel belangstelling voor deze uitdeelactie. Dit jaar hebben ze een speciale actie voor kinderen uit groep 7 en 8 van de school in Eethen. Zij gaan bloemen zaaien bij hun schoolmoestuintjes en mogen zakjes bloemenzaad mee naar huis nemen. Daarnaast heeft de Agrarische Natuurvereniging met de Gemeente Altena afspraken kunnen maken over meer bloemenranden langs wegen en op begraafplaatsen van diverse kernen in Altena. De resultaten hiervan zien we hopelijk in 2023.

Het gratis bloemenzaad afhalen kan op donderdag 21 april a.s. tussen 19.00 en 20.00 uur. Er zijn weer diverse afhaallocaties, ook in Sleeuwijk is er een bijgekomen. Ook de buurtvereniging in Noordwaard gaat dit mengsel zaaien!

Afhaaladressen zijn de familie Straver op Hillsestraat 2 te Babyloniënbroek; familie Tolenaars, Rijksweg 2b te Nieuwendijk; familie Jagtenberg, Kooikamp 10, Sleeuwijk. Bij de familie Burghout, Hoekje 8 te Almkerk kun je ook op vrijdag en zaterdag tijdens openingstijden terecht.