hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, July 13, 2022

CDA is bezorgd over veiligheid door explosieve groei van populatie bevers

De CDA fractie Waterschap Rivierenland maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de dijken door de groeiende populatie bevers. Dat geldt ook voor de oplopende kosten voor het tegen gaan van het graven in dijken, zoals recent in Hedel. Daar is gaas aangebracht met het DikeProtection System om zo de schade aan de dijk te beperken; de kosten voor deze maatregel zijn 60.000 euro.


 

Bevergangen

Fractievoorzitter Gerard van den Anker heeft schriftelijkevragen gesteld aan Waterschap Rivierenland over de hoogte van de faunaschades en wil weten of de provincies bijdragen aan de kosten. In een eerder memo op verzoek van het CDA werd al een overzicht geschetst van het toenemend aantal schades, die in de laatste AB vergadering van 1 juli al aan de orde kwam.