hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, August 25, 2022

Waar is de grens van De Werken gebleven?

 Al maanden ligt de Werkensedijk in Werkendam open voor het leggen van kabels en leidingen. Maar na de bouwvak is begonnen met het herstraten van de dijk plus het begin van de Hoogstraat. Helaas is in het nieuwe stratenpatroon de grens tussen Werkendam en De Werken verdwenen!

De grens is verdwenen in het stratenpatroon


En dat is heel jammer, hoog tijd voor een oproep aan de gemeente Altena om deze grens te herstellen in het stratenpatroon en zo iets van de historie van beide dorpen te laten zien. Tot 1950 waren Werkendam en De Werken twee aparte dorpen. Pas bij de samenvoeging van de gemeente Werkendam en De Werken c.a. werden ze één. Vanuit de Historische Verenging Werkendam en De Werken c.a. is al vaker gewezen om die historische grens niet uit te wissen. Zo werden inmiddels al zo'n vijftien jaar geleden twee komborden geplaatst bij de grens tussen Werkendam en De Werken. Het ene bord op de Sasdijk is al lang verdwenen, maar het bord op de Werkensedijk staat er gelukkig nog steeds. 

Het verloop van de grens tussen de dorpen Werkendam en De Werken


Deze keer trok de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. opnieuw aan de bel, voorzitter Jacco Damen weest de gemeente Altena op het herstel van de grens. Kennelijk is zijn boodschap niet goed doorgekomen, vandaag zag ik dat in de bestrating de grens alsnog is verdwenen. Daarom een oproepje aan de gemeente Altena, zorg dat de grens terugkomt!

Op google maps is de grens nog wel te zien