hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, February 21, 2020

Thermisch Gereinigde Grond Bunschoten nog niet verwijderd

De vervuilde thermisch gereinigde grond die werd gebruikt in de Westdijk in Bunschoten/Spakenburg is nog altijd niet verwijderd. 

Kaartje met afwijkende meetwaarden oppervlaktewater

Waterschap Vallei en Veluwe maakten wel bekend dat het plan van aanpak wel gereed is, maar dat nog niet gestart kan worden op 1 april. Al in 2017 werd geconstateerd dat de grond vervuild was. Inmiddels mag Thermisch Gereinigde Grond (TGG) niet meer toegepast worden. Ook in de Noordwaard is Thermische Gereinigde Grond gebruikt in kades, meetresultaten van recente elektrisch geleidingsvermogen zijn afwijkende waarden gevonden. Deze geven aanleiding tot nader onderzoek, daarbij is ook gesteld dat deze uitgevoerd gaan worden als het een keer hoog water is geweest in het gebied. Nu de Noordwaard recent is volgestroomd heeft het water inmiddels tegen de kades gestaan. Mogelijk zijn in de komende commissie waterveiligheid van 30 maart de eerste resultaten bekend.