hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 23, 2006

Dag 82: Twee CDA wethouders


Formateur Douwe Altena maakte vandaag officieel bekend dat het CDA de komende periode met twee wethouders aan de slag gaat. Vincent van den Berg en Wim de Jong. Wat een luxe probleem, zeven raadsleden en twee wethouders. Vanaf deze plaats wil ik beiden, maar vooral Wim de Jong feliciteren met zijn benoeming. Wie had dat ooit kunnen denken een half jaar geleden. Stiekem hoopten we wel op winst, maar de landelijke peilingen stemden ons niet echt positief.
Tot de herindeling van Dussen en Werkendam had het CDA in beide gemeenten twee CDA wethouders. In Dussen Nico Sanner en Nico Staal, Ad Dolislager en Jan Potters in Werkendam. Na de herindeling bleef er helaas maar één over. Terwijl vanuit Hank de afgelopen vier jaar geen enkel CDA raadslid kwam, krijgen we nu een wethouder en een raadslid. Het duo Wil Drabbe en Wim de Jong, ook nog eens buren in Hank.
CDA, PvdA en SGP bereikten ook overeenstemming over de programmapunten voor de komende bestuursperiode. De tekst van het akkoord is echter pas maandag beschikbaar. Deze wordt gepresenteerd op een persconferentie op dinsdag 28 maart om 10.30 uur. Uiteraard is er ook gelegenheid om hierover een raadsdebat te voeren tijdens de raadsvergadering van 11 april. Dan worden tevens de nieuwe wethouders benoemd. Naast Vincent van den Berg en Wim de Jong zijn dat Evert Begemann namens de PvdA en Jan Luteijn namens de SGP.