hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, March 27, 2006

Dag 86: Vervoer over water; de juiste weg (2)

Vanavond eindelijk weer een keer echte politiek in de commissie Grondgebied. Het was overigens maar een mager clubje, maar met slechts vijf van de acht overgebleven fracties van de vorige raadsperiode was dat ook wel logisch. Ook zijn de nieuwe burgercommissieleden kennelijk nog niet actief.

Johan Hania van de veerdienst Gorinchem

Maar vanavond kregen we ook eindelijk de presentatie van het onderzoek naar de veerdiensten in de regio te zien. Met de werkgroep Mobiliteit kozen we twee jaar geleden al voor het openbaar vervoer over water als één van de speerpunten. Het onderzoek liet echter lang op zich wachten en vervolgens schreef het college ook nog eens voorbarig een zeer behoudende brief richting Gorinchem. Terwijl het onderzoek toch juist de kansen laat zien van het vervoer en de groeimogelijkheden. Daar heeft het CDA vanavond dan ook op ingezet. Vooral de variant Werkendam PLUS; om met een snelle boot richting Gorinchem te varen lijkt kansrijk. Verder zou ik er persoonlijk ook voor willen pleiten om in de zomermaanden een keer een proef te starten met de Waterbus. Of deze bij wijze van experiment in te zetten tijdens bv. de Open Havendag in Werkendam of festiviteiten zoals ‘Dordt op stoom’.