hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, July 01, 2006

Dag 182: Archeoloog

Opgravingen naar de Burght van Werkendam

Bij één van de vorige beleidsbeschouwingen pleitte het CDA al eens voor de aanstelling van een streekarcheoloog. Toen nog tevergeefs, maar nu heeft Werkendam eindelijk zijn archeoloog.

Archeoloog in Werkendam
van een verslaggever
Werkendam gaat volgend jaar gebruikmaken van de diensten van de stadsarcheoloog Breda. Als het goed bevalt, bestaat de kans dat de samenwerking met twee jaar wordt verlengd, zo hebben burgemeester en wet­houders besloten.De archeoloog gaat vooral inge­zet om een deel van het oriënte­rend archeologisch vooronder­zoek te doen. Dat spitst zich toe op de uitbreidingsplannen voor woningbouw, die Werkendam voor alle vijf z’n dorpen aan het maken is.Voor dergelijk onderzoek is spe­cialistische kennis nodig, die Werkendam tot nu toe inhuurt via ( advies) bureaus. Het voor­werk bestaat vooral uit archief­onderzoek naar de vraag wat be­kend is over een gebied. „ Daar­na kan eventueel verder onder­zoek worden gedaan, bijvoor­beeld door in de grond te gaan graven”, licht een woordvoer­der van de gemeente Werken­dam toe. Burcht Afgelopen winter nog liet de ge­meente opgravingen doen in de omgeving van de Burcht inWer­kendam, waar vroeger een kas­teel heeft gestaan. Die opgravin­gen waren mede gebaseerd op archeologisch vooronderzoek door een adviesbureau. Er wer­den inderdaad resten van het kasteel blootgelegd.
(Bron: Brabants Dagblad)