hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, September 23, 2006

Dag 265: Zwartboek




Vanavond de film Zwartboek van Paul Verhoeven gezien. Was het een mooie film? Mooi is niet direct het goede woord, wel ontroerend. De grens tussen goed en kwaad, tussen zwart en wit is niet te trekken. Ik kan hem zeker aanraden.
En hoewel de boerderij op de Deeneplaat niet is opgeblazen voor de film, is er wel gefilmd in de Biesbosch. In de film een aantal herkenbare beelden gezien zoals de boerderij op de Benedenste Jannezand. Ook de slotscène was hier opgenomen.
Onze ‘filmacteur’ Cees Branderhorst die als figurant mee mocht doen in de scènes van de bevrijding in de straten van Den Haag heb ik niet ontdekt in de film.