hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, September 22, 2006

Dag 264: Ontsluiting fort Altena



Vanmiddag werd er een feestje gevierd op fort Altena vanwege de afronding van het herstel van de wallenstructuur. Daarmee is het fort overigens nog lang niet af. Ook de gebouwen moet gerestaureerd worden, maar voorlopig is er geen geld, zo meldde gedeputeerde Luyendijk. Hij refereerde nog wel naar het ILG(Investeringen landelijk gebied) budget per 1 januari 2007, maar dat omvat slechts enkele tonnen, terwijl er enkele miljoenen nodig zijn. Overigens noemde hij het aan te leggen wandelpad langs de bunkers ‘In lijn met de versteende ridders’. Dan vind ik een ‘kralensnoer van kazematten’ toch nog leuker.
Maar even terug naar de ontsluiting en ook het parkeren bij fort Altena. Als raad krijgen we binnenkort een voorstel hiervoor. Èn het verzoek hier geld voor beschikbaar te stellen.