hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 30, 2006

Dag 302: Agnes van Ardenne


Donderdag 9 november geeft Agnes van Ardenne, minister van Ontwikkelingssamenwerking een lezing in golfpark Almkreek. Zij zal ingaan op de rol van ontwikkelingshulp in relatie tot vrede, veiligheid en ontwikkeling. Van Ardenne bezoekt de regio op uitnodiging van de CDA afdelingen Aalburg, Werkendam en Woudrichem. De bijeenkomst begint om 20.00 uur; na de lezing is er ruimte voor vragen en discussie over nut en noodzaak van ontwikkelingssamenwerking.
Als minister bracht Van Ardenne in oktober 2003 de nota 'Ontwikkelingssamenwerkingsbeleid voor de komende jaren' uit. Het uitgangspunt dat Nederland 0,8% van het BNP aan ontwikkelingssamenwerking besteed, bleef gehandhaafd. Burgers, bedrijven, instellingen, organisaties en overheden worden meer betrokken bij ontwikkelingssamenwerking. En er is één lijst met 36 partnerlanden waarmee langjarig bilateraal wordt samengewerkt. Er komt een stabiliteitsfonds om snel te kunnen besluiten tot activiteiten ter bevordering van vrede, veiligheid en ontwikkeling.
Agnes van Ardenne (1950) begon haar loopbaan als apothekersassistente/drogist. In 1988 werd ze lid van de gemeenteraad in Vlaardingen en van 1991-1994 wethouder. Vervolgens was ze van 1994-2003 Tweede Kamerlid. Ze hield zich in de Tweede Kamer vooral bezig met defensie, landbouw en ontwikkelingssamenwerking en was woordvoerster bij de behandeling van de nieuwe Natuurbeschermingswet. In april 1999 diende ze met haar fractiegenoot Maxime Verhagen een motie in waarin om een parlementaire enquête werd gevraagd naar de gebeurtenissen rond de val van Srebrenica. Deze motie werd verworpen.