hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, July 13, 2012

Anke Dielissen en Louis van der Kallen

Anke Dielissen

Gisteren een opzienbarend artikel in de Volkskrant over derivaten bij SNB (Slibverwerking Noord Brabant); een samenwerkingsorganisatie die het slib verwerkt van onder andere Waterschap Rivierenland. Via een ingewikkelde financiĆ«le constructie werden bestuurders door de Deutsche Bank verleidt hiermee in te stemmen. Anno 2012 zijn de derivaten in prijs gekelderd en leidt SNB verlies. Een van de mensen die geciteerd worden in het Volkskrant artikel is heemraad Anke Dielissen van Brabantse Delta. 'In de financiĆ«le wereld is het zo dat je met geld geld kunt maken', zegt Anke Dielissen in december 2007 tijdens een bestuursvergadering van het Waterschap Brabantse Delta.Vrijdag werden de opmerkingen van Dielissen in de Volkskrant nog eens herhaald door columnist Sheila Sitalsing. In het Brabants Dagblad werd Louis van der Kallen geciteerd, hij had destijds tegenstemd met als argument dat je geen financiele deals moet sluiten als je ze niet begrijpt. Louis zat ooit nog in het bestuur van Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch. Pas mocht ik hem nog een rondleiding geven op fort Altena. 


In een reactie zegt waterschap Brabantse Delta dat er niets aan de hand is; in 2017 wordt verwacht dat de koersen weer zijn gestegen zodat het verlies kan worden weggewerkt. Toch blijft het opmerkelijk dat een bestuurder van een waterschap meent met publiek geld, geld te moeten maken. Waarom? Daar zou ik nu graag een antwoord op hebben.

1 Comments:

At 1:14 PM, Anonymous Anonymous said...

Precies de reden waarom je waterschappen moet opheffen. Er heerst een cultuur bij dat soort instituten die weinig realiteitsbesef aan de dag legt voor de huidige economische situatie en het huidige maatschappelijk veld.
De uitspraak doen dat in 2017 de verliezen zijn weggewerkt getuigt van weinig realiteitszin. Van iemand die dergelijke uitspraken doet moet sterk worden betwijfeld of zij wel de juiste persoon is en de vereiste capaciteiten heeft als bestuurder. Ik vind het ook weinig integriteit uitstralen, een onmisbare eigenschap voor een bestuurder. Eigenlijk is de uitspraak van Dielissen gewoon arrogant.

Rob
Een wethouder in Nederland die veel met waterschappen te maken heeft.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home