hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, July 15, 2012

Het Werkendamse Pieterpad






De gemeente Werkendam vernoemt het nieuw aan te leggen fietspad tussen Werkendam en Hank naar Piet van den Hoek als zijnde Ridder der Militaire Willems-Orde 4e klasse. Het fietspad, dat als versterking van de oostelijke 'steurgatdijk' wordt aangelegd, leidt langs routes die Piet en andere crossers in de oorlog over water namen. "Het fietspad is 18 kilometer lang, net zoals de crossersroute die wij destijds aflegden", aldus Piet. "Ik ben er heel trots op en wil iedereen bedanken die hieraan mee heeft gewerkt."


Het meest noordelijke gedeelte van het fietspad bestaat al maar had nog geen naam. Dit fietspad tot pontje Steur zal straks in zuidelijke richting over de dijk worden doorgetrokken tot aan Vissershang in Hank. De uitvoering van de dijkversterking en de aanleg van het fietspad staat op de planning voor 2013/2014.  

Het mooiste zou natuurlijk zijn als de crossersroute straks ook beschreven wordt, zodat fietsers en wandelaars de historie van het pad zelf kunnen beleven. Met als start- of eindpunt in Werkendam uiteraard het standbeeld van de Crossers en de oorlogsgraven op de begraafplaats aan het Laantje.