hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, March 24, 2015

Wereldwaterdag


De Wereldwaterdag was zondag 22 maart. Veel gemeenten vroegen aandacht vragen voor de onbedoelde plastic soep in de oceaan. Anne van der Hof van Stichting Maasdijkbelang had een aantal  kunstobjecten ter beschikking voor een tentoonstelling “hybride kunst (gras)”. Deze waren een paar dagen in Veen te zien zijn aan de Maasdijk 361.
De bedoeling van een andere organisatie was om Aalburg te eren met een welverdiende poedelprijs 'Voetbal boven WereldWater” in de vorm van een grote hybride plastic voetbal, voor het aanleggen van hybride kunstgras in de uiterwaarden in Wijk en Aalburg. Daarbij ook een hybride plastic (rook)gordijn om het gebeuren rond deze aanleg te symboliseren voor de toekomst. Deze activiteit kon rond 22 maart niet door gaan omdat de alom verfoeide velden dan nog net niet klaar zijn.