hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 05, 2015

Ontdek ontpolderde Noordwaard per bus

Het Bevertgemaal dat in het voorjaar van 2015 werd gesloopt voor de ontpoldering van de Noordwaard

De ontpoldering Noordwaard is een project van Ruimte voor de Rivier. Het is een gebied dat grenst aan de Nieuwe Merwede, ten westen van Werkendam en ten noorden van het Nationale Park de Biesbosch. In vijf jaar tijd werd de polder opnieuw ingedeeld en gewijzigd van een binnendijks naar een buitendijks gebied. Om goed beschermd te zijn tegen hoogwater is ontpoldering van de Noordwaard bij Werkendam nodig. Bij extreem hoog water wordt het water sneller afgevoerd naar zee.

Voor de rondleiding per bus door de Noordwaard word je ontvangen in het Biesboschmuseum. Daar krijg je uitleg over het gebied de Noordwaard en de werkzaamheden die zijn uitgevoerd voor het programma Ruimte voor de Rivier. Met een gids ga je per bus het gebied in. De rondleidingen zijn van 10:00 uur tot 15:00 uur. Elk heel uur vertrekt er een bus het gebied in. We verwachten je een half uur voor vertrek. Bij het Biesboschmuseum is voldoende parkeergelegenheid. Het museum is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aanmelden voor de excursies is verplicht.

 http://www.weekvanonswater.nl/bezoek-noordwaard-per-bus/