hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 18, 2017

De grootste plattelandsgemeente in Brabant

De grootste plattelandsgemeente van Brabant

Door de samenvoeging van de drie gemeenten in het Land van Heusden en Altena tot de nieuwe gemeente Altena ontstaat in 2019 de grootste gemeente van Brabant.  Een echte plattelandsgemeenten met 52.000 inwoners. Juist omdat het een plattelandsgemeente is, adviseerde kamerlid Jaco Geurts veel aandacht te besteden aan de kennis en kunde van de landbouw in de nieuwe gemeente. Helaas komt het maar al te vaak voor dat zowel boeren als gemeenten een duur adviesbureau in de arm moeten nemen om de ingewikkelde regelgeving uit te voeren. Reden om te zorgen dat je kennis in eigen huis hebt. 

Tijdens het werkbezoek van de kamerleden Jaco Geurts en Erik Ronnes toonde de ZLTO ook alvast haar wensenlijstje voor die nieuwe gemeente Altena. Zoals duidelijk beleid voor VAB (vrijkomende agrarisch bebouwing) en breedband in het buitengebied.