hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, April 09, 2017

Nieuwe bedrijventerreinen nodig?


Werkendam legt een nieuw bedrijventerrein aan


Door steeds nieuwe bedrijventerreinen aan te leggen en niet de oude op te knappen wordt onnodig schaarse ruimte verspild. Het is een discussie die de laatste maanden met enige regelmaat terugkeert in de media. Gemeenten, maar ook provincie worden als hoofdschuldigen aangewezen. En als voorbeeld wordt regelmatig Moerdijkse Hoek aangehaald; een terrein van aanvankelijk 600 ha., terwijl nu volstaan word met 150 ha. Ook Werkendam krijgt binnen afzienbare tijd een nieuw regionaal bedrijventerrein van 40 ha. Afgezet tegen die omvang van 40 ha. heeft het bedrijventerreintje bij Nieuwendijk van 1 ha. me altijd bevreemdt. Temeer omdat hier tegenover ook een terrein ligt dat er desolaat bij ligt. Terwijl ook dat waarschijnlijk opgeknapt kan worden, zodat niet onnodig schaarse ruimte wordt verspild. 

Opmerkelijk bericht hierboven? Inderdaad, het bericht werd 9 april 2007 gepubliceerd op mijn blog. Sommige zaken veranderen dus nooit, alleen de foto is vervangen!