hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, June 10, 2017

Opening van Mansfelder gemaal


Gemaal voor de restauratie en onder enkele van de bijzondere stuwtjesHet gerestaureerde Mansfelder gemaal wordt zaterdag 17 juni om 13.30 uur officieel geopend. Het gemaal is open voor publiek van 11.00-16.00 uur. Het gemaal is in de afgelopen maanden grondig gerestaureerd, met bijdragen van gemeente en provincie. Het gemaal is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en vooral de stuwtjes rondom zijn bijzonder. Paul Berendse van het projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie stak ooit een gloedvol betoog af over deze bijzondere elementen tijdens een sluizendag in Tiel. Tijdens de opening vertelt landschaphistoricus Ferdinand van Hemmen over de spannende watergeschiedenis van het gebied bij Munnikenland.


Foto's van de Mansfelder sluis bij het gemaal.


Aan de andere kant van het gemaal ligt de Mansfelder sluis, deze is al in 2010 gerestaureerd door Waterschap Rivierenland. De restauratie van het gemaal is bekostigd door de gemeente Zaltbommel en provincie Gelderland. Naast bezichtiging van het gemaal kan ook een kijkje genomen worden in de batterijen van Poederoijen en Brakel.