hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, July 22, 2017

Afscheid van de Melkdrive

De Melkdrive werd 26 maart 2005 geopend door burgemeester Frans Buijserd



Laura en Ron Leijser uit Genderen hebben hun boerderij verkocht. Het echtpaar introduceerde in onze regio een aantal revolutionaire ontwikkelingen, zoals de melkrobot. En de allereerste Melkdrive in Nederland. Daar kon je een glasje rauwe melk tappen, direct van de koeien die op stal stonden. De Melkdrive werd geopend op 26 maart 2005; bijna 12,5 jaar geleden. Destijds nog door burgemeester Frans Buijserd, die ook vond dat de streek meer recreatie en het toerisme moest ontwikkelen. Het bleef niet bij de Melkdrive alleen, op het bedrijf werden ook bedrijfsuitjes georganiseerd en kwamen schoolklassen op bezoek. En dat mooie toneelstuk dat ooit in de stal bij de familie Leijser werd gespeeld, was om nooit te vergeten. Het echtpaar verhuist tijdelijk naar Elshout. Wat ze daarna gaan doen, houden ze nog even geheim.

Met de verkoop van de boerderij door de familie Leijser verdwijnt ook de Melkdrive. Tot 27 juli kan nog een glaasje melk worden getapt op de boerderij, daarna verhuist de Melk-drive naar een boerderij in Brandwijk. 

Tot 27 juli kan nog een glasje melk worden getapt bij de Melkdrive