hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 10, 2018

Biesboschschilder Ad Dubbeldam exposeert in Gorinchem

Schilderij van de Jannezandbrug van Ad Dubbeldam

In het gemeentehuis van Gorinchem is van 18 januari tot en met 13 april het werk van biesboschschilder Ad Dubbeldam (1948-2016) uit Hank te zien. In de expositie is een overzicht van zijn tekeningen, beelden en werken in gemengde techniek te zien. Ad Dubbeldam werd geboren in Gorinchem en verhuisde in de jaren zeventig naar Hank waar hij zijn atelier had. Dubbeldam liet zich graag inspireren door de Biesbosch; dat had hij gemeen met Biesboschschilder Teus Verhoeven die in februari exposeert in het Biesbosch Museumeiland. Ze trokken vaak samen de Biesbosch in om de natuur te schilderen. Zelf leerde ik Ad kennen toen hij deelnam aan het eerste Liniepadfestival, hij hield toen een expositie in een bunker langs het Liniepad.

Tijdens zijn kunstproject op het Liniepadfestival deelde Ad Dubbeldam flesjes water uit


De expositie van Ad Dubbeldam wordt 18 januari om 19.30 uur geopend door beeldend kunstenaar Marc Bijl. De expositie is te zien tijdens de openingsuren van het gemeentehuis in Gorinchem. http://www.kunstgalerijdubbeldam.nl/index.htm

http://hanviskie.blogspot.nl/2018/01/eerbetoon-aan-biesboschschilder-teus.html