hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, January 02, 2018

Eerbetoon aan Biesboschschilder Teus Verhoeven in museum
Teus Verhoeven samen met Ad Dubbeldam, schilderend in de uiterwaarden van Werkendam


In het Biesbosch Museumeiland worden vanaf 1 februari tot en met 4 maart schilderijen geëxposeerd van Teus Verhoeven (1942-2017). De tentoonstelling is opgezet als eerbetoon aan de onlangs overleden ‘Biesbosch-schilder’ Teus Verhoeven. Er wordt een selectie van zijn schilderijen getoond. Teus Verhoeven, geboren en getogen in Werkendam,  is één van de vele kunstenaars die zich liet inspireren door de Biesbosch. 


Schilderij van Teus Verhoeven

Als veertienjarige jongen werkte Teus Verhoeven als rietsnijder in de Biesbosch. Hij volgde privéles van kunstschilder Wim van Duin, die hem opleidde tot vakman en hielp bij het ontwikkelen van een eigen stijl weidse landschappen, de bloei en het sterven van de natuur. De expositie wordt 2 februari geopend.

Schilderji van het oude bruggetje in het Laantje van Werkendam