hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, April 05, 2018

Zuinig op ons erfgoed In Biesbosch Museumeiland

In het Biesboschmuseum zijn ook materialen uit de oorlog terug te vinden


Schreef ik gisteren dat we zo vaak slordig zijn met ons erfgoed en zelfs monumenten laten verpauperen, gelukkig is er ook goed nieuws. Vandaag bracht ik met de Vereniging Vrienden van het Biesbosch Museumeiland een bezoek aan het depot van het Biesbosch Museumeiland. In de kelders van het museum ligt echt heel veel opgeslagen. Foto's van het bezoek van een Russische ambassadeur die het museum bezocht en tegelijkertijd een steur aan het museum schonk. Met veel foto's van Biesboschliefhebbers zoals Teus Wijnands en Jan Koolen. Maar ook foto albums van het Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen afdeling Werkendam/Biesbosch. In een grote ladenkast liggen heel veel Biesboschkaarten, deze zijn overigens ook allemaal gedigitaliseerd. 

Poppen die een plekje kregen in het depot van het museum.


Naast het depot konden we ook een kijkje nemen in de Huib den Tuinder bibliotheek van het museum. Daar kregen we ook inzicht in het raadplegen van de catalogus van de bibliotheek, maar ook van alle voorwerpen in het depot. Het raadplegen van het archief van het museum kan nu nog alleen in het museum, maar er wordt gewerkt om dit online beschikbaar te stellen. Tot die tijd mag iedereen een afspraak maken met het museum om in het archief te zoeken en kunnen ook documenten worden geraadpleegd of foto's bekeken. Mooi om te zien en ook blij dat we zo zuinig zijn met ons erfgoed in het Biesbosch Museumeiland.

2 Comments:

At 4:25 AM, Blogger Iqbal Mohammad said...

Bouw en renovatie van woningen in tiel

AVAM Bouw: renovatie van huizen, Bouw en renovatie van woningen in buren, huis renoveren aannemer in tiel, huis laten renoveren, Bouw en renovatie van woningen

to get more - https://avambouw.nl/verbouw-renovatie/renovatie-voor-particuleren/

 
At 11:36 AM, Blogger SEO EXPERT said...

AAannemersbedrijf tiel

Avam Bouw is als bouwbedrijf breed georiƫnteerd. wij begeleiden uw project van de eerste steen tot de laatste penseelstreek. We stoppen pas als u tevreden bent.

to get more - https://avambouw.nl/

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home