hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, November 18, 2018

Bach bijbel te zien in Woudrichem

Het concert wordt gehouden in de Martinuskerk in Woudrichem


Zaterdag 24 november komt de zojuist uitgeven Bachbijbel naar de grote kerk te Woudrichem. Dit gebeurt in een concert met Bach Cantates. De Calov-Bach bijbel is een facsimile-uitgave van de driedelige bijbel die bij Bach zelf op de werktafel heeft gelegen en waar hij meer dan 300 aantekeningen in de kantlijnen heeft gekrabbeld.

Het programma staat geheel in het teken van het einde van het kerkelijk jaar, rond het thema 'troost'. Om 19.15 start onderzoeker Dingeman van Wijnen de presentatie van de Calov-Bach bijbel, die in de pauze kan worden ingezien. Vervolgens geeft hij een toelichting op het programma met de werken BWV 27: Wer weiss, wie nahe mir mein Ende, BWV 73: Herr, wie du willt, BWV 125: Mit Fried und Freud, BWV 95:  Christus der ist mein Leben, en het motet: 'O Jesu Christ, meins Lebens Licht.'


De cantates in dit concert hebben alle te maken met de eindigheid van ons bestaan op deze aarde, maar Bach geeft ons op zijn minst het gevoel dat je daar niet over hoeft te tobben. Het thema van dit concert is dan ook 'Troost'. Solisten zijn sopraan Charlotte Munnik, alt Gabriëlle Nijhuis, tenor Guido Groenland, bariton en leiding Sietse van Wijgerden. Het koor is Cantus, begeleid door het Orion barokorkest: allen gespecialiseerde barokspelers. Concertmeester is Mariette Holtrop. Aan het kistorgel zit Marcel van de Poel.

Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,- / € 15,- / € 10,- 

Reserveren is mogelijk via: www.muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com