hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, November 19, 2018

Compliment van Deltacommissaris voor Waterschap Rivierenland

In Vuren werd het glas geheven na overhandiging VoorkeursAltenatief; (tweede van links deltacommissaris Wim Kuijken)

Deltacommissaris Wim Kuijken was vanmiddag te gast in Vuren bij de Graaf Reinald Alliantie die werkt aan de dijkverbetering Gorinchem-Waardenburg. De deltacommissaris mocht het VoorkeursAlternatief in ontvangst nemen, dat mede tot stand is gekomen door de inzet van burgerparticipatie. Vijf ensembles met in totaal zo'n 100 bewoners mochten meedenken bij het dijkontwerp. 'Het kleien van een dijk' zo noemde bewoner Victor Bogerman het proces van meedenken samen met mededijkers of rivierenlanders. Zo willen de dorpsbewoners vooral dat de dorpen zich weer naar de rivier richten, maar ook flower power dijken bleek een wens van de bewoners. Bogerman benoemde ook de mijlpalen tijdens het proces dat twee jaar duurde. Vanaf de tentjes op de dijk, via de bestuurlijke conferentie naar het VoorkeursAlternatief. "Een dijk is niet alleen een waterkering, maar op de dijk wordt geleefd en gewerkt". 

Deltacommissaris Wim Kuijken complimenteerde Waterschap Rivierenland met de manier van werken, door bewoners te betrekken bij de plannen. "Burgers begrijpen best dat er iets moet gebeuren vanwege de klimaatverandering". Hij haalde als voorbeeld Ruimte voor de Rivier aan, waar op een vernieuwende manier gewerkt is met burgerparticipatie. Juist door samen aan tafel te gaan en je als overheid open te stellen voor de samenleving.