hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, November 26, 2018

De mooiste bomen van Altena

Altenatuur houdt dinsdagavond op Fort Giessen een lezing over monumentale bomen. Naar aanleiding van de lezing hebben ze ook uit ieder dorp een mooi boom op de foto gezet met beschrijving van de bomen. 

Bomen in Altena


Goof van Vliet vraagt zich af of er ooit een boekje verschenen is over bijzondere bomen op ons eiland. Zijn de Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Willem-Alexanderbomen geinventariseerd? Zo schonk de Canadese regering na de Tweede Wereldoorlog bomen aan het dorp Dussen, maar misschien ook elders? Een mooi thema dat zeker een onderzoek waard is. Zo schreef ik zelf al vaker over de oudste bomen van Andel, de twee rode beuken in Andel



De dikste wilgen van Altena langs het Liniepad