hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, November 27, 2018

Kunst in de openbare ruimte in Werkendam

Klaas Rienks, voorzitter van de AdviesRaadKunst in Werkendam heeft tijdens de raadsvergadering het boek 'Openbaar kunstbezit in de gemeente Werkendam' aangeboden aan burgemeester Yves de Boer. 

Burgemeester Yves de Boer neemt het boek in ontvangst van Klaas Rienks

Een mooi naslagwerk, zo telt het dorp Werkendam en de Biesbosch 21 kunstwerken. VariĆ«rend van het standbeeld van de buitenafwerker tot het beeld Fokzeilen in de Beatrixhaven te Werkendam. De plaatsing van dat beeld in 1987 had nog heel wat voeten in de aarde, zo kunstminded was Werkendam nu ook weer niet. 

Het beeld Fokzeilen aan de Beatrixhaven

De andere dorpen van de gemeente Werkendam zijn minder rijkelijk bedeeld met beelden in de openbare ruimte. Klaas Rienks, samensteller van het boek, spreekt de hoop uit dat de nieuwe gemeente Altena de ongelijke verdeling weer recht zal trekken. Het zou ook mooi zijn als de kunst in de openbare ruimte van de gemeente Woudrichem en Aalburg beschreven zou worden.

De Wimpelboom, ook een kunstwerk in Werkendam