hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, January 05, 2019

Altena bruist van poëzie en muziek

In Hank werd vandaag het project Poetry4OneAltena afgesloten; het poezieproject verbindt de 21 dorpen en het stadje in de gemeente Altena met 21 gedichten. Het project was een initiatief van Stichting Poëzie Land van Altena. In elk dorp is nu een gedicht te lezen van een oudere en jongere dichter samen; de gedichten tonen de verbondenheid van de inwoners met hun eigen woonplaats. In Hank mocht Ryan van Leest met haar zoon Rens Krijnen hun eigen gedicht voorlezen. 



Rens leest het gedicht voor



Herradeskerke, Mariapolder, de Hang
Aliassen uit heden en verleden
Tussen Bergsche Maas en Merwede
een dorp, verdronken en herrezen
beschoten en genezen.

Wispelturige Biesbosch en vruchtbaar polderland
hebben geëist en gegeven
Tussen Bijbelgordel en het Roomse leven
getuige de Steen van Kloosteroord
Hank, een afslag tussen zuid en noord.

Na de onthulling van de plaquette met het Hankse gedicht vond in de RK kerk het concert plaats van Altena Brass met het Christelijk Mannenkoor Altena en enkele Duitse muzikanten uit de stad Altena. Een prachtig concert, vooral de stukken op orgel met trompet waren genieten. In de avond werd nog een concert gegeven door Jeugdfanfare Altena. Met deze evenementen is het programma 'Altena Bruist' dat de overgang van de drie voormalige gemeenten naar de nieuwe gemeente Altena markeerden, afgesloten.

Ons Eiland

Is één en wordt  nog ener:
slagvaardig als een arend
verschikken eenentwintig
zwanen hun veren.

Met fluitgierende vleugelslag
vlieden zij over hun gebied
richting het zonlicht.

Daar sussen zij
de scheem"rende mist
tot één helder areaal
met immer
ruimte voor
Altena's origine

Marlin J. Peters




In Werkendam is de plaquette met gedicht bij het standbeeld van griendwerker Govert van Oord geplaatst