hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, January 12, 2019

Om het klimaat kun je niet heen

Hij stond niet tussen de hashtags op twitter, maar klimaat was in mijn timeline toch wel het meest besproken woord. Vooral door VVD'er Klaas Dijkhoff die als verkiezingsstunt ineens roept dat zijn partij niet meedoet aan het klimaatakkoord. Maar hoe je het ook wendt of keert, we kunnen de gevolgen van klimaatveranderingen niet langer negeren, Zeker niet als waterschappers. 


Hoog water in de ontpolderde Noordwaard


Zeespiegelstijging, bodemdaling, meer hoosbuien, meer droogte. Allemaal zaken waar we mee zullen moeten dealen. En het steeds opnieuw je verschuilen achter non argumenten dat je weinig invloed hebt op de wereldwijde uitstoot van CO2 omdat we maar een klein landje zijn, getuigt van weinig verantwoordelijkheidsbesef. Leidend principe voor het CDA is om verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de samenleving te leggen, dat geldt ook voor de zorg om ons klimaat. Het is al een wat oudere slogan, maar hij is nog steeds actueel. 'Verbeter de wereld, begin bij jezelf'. Ons verkiezingsprogramma kreeg dan ook de titel 'Om het klimaat kun je niet heen'.