hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, February 19, 2019

Een Liniepad van Fort Altena naar Fort Giessen

Het Liniepad bij Fort Altena is in alle seizoenen prachtig om te wandelen. Langs de Zevenbansche boezem en dan zo naar de molens, een Hollandser landschap kun je vinden in de gemeente Altena. 

Een mooi Hollands landschap langs het Liniepad

 
Maar wat zou het mooi zijn als je nog verder zou kunnen wandelen naar Fort Giessen, sinds de restauratie een plaatje. Maar hoe daar naar toe te wandelen? Vanaf het Liniepad met de molens kun je oversteken naar het Iris Vlinderpad en naar Oudendijk wandelen. Maar dan? 

Fort Altena, foto van voor de restauratie


Dan kun je natuurlijk via de Oudendijk en dan over het wandelpad in de Groesplaat naar de vesting wandelen. Via de vesting kun je de dijk naar Rijswijk wandelen, dan het dorp door en verder richting Uitwijk en Fort Giessen. Wel wandel je dan delen over het asfalt. 


Fort Giessen, ook deze foto is van voor de restauratie

Mooier zou zijn om vanaf Oudendijk richting de Poortweg nabij Uitwijk te wandelen, maar dan moet je de drukke Roef oversteken en dat is niet fijn. Reden om tijdens de ledenvergadering van Altenatuur te vragen of zij daar samen met Brabants Landschap naar willen kijken. Een wandelroute met bewegwijzering zou het mooiste zijn.