hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, June 21, 2019

Minister krijgt nog even geen brief

Tijdens onze AB vergadering spraken we opnieuw over het HWBP. Voorgesteld werd om de aanpak van enkele dijkvakken even in de ijskast te zetten, omdat we gewoon geld tekort komen voor de aanpak. 

Minister Cora Nieuwenhuizen bezocht in 2018 Varik


Ook is besloten nog even geen brief te sturen naar minister Cora Nieuwenhuizen, deze blijft nog even in de bureaulade liggen. In de commissie Waterveiligheid van 4 maart had ik dat voorgesteld om met een brief aandacht te vragen voor de dure dijken, en de gevolgen daarvan voor onze lasten. Toch is vier maanden later nog steeds geen brief geschreven. Bestuurlijk wordt vooral geprobeerd om rechtstreeks in gesprek te gaan met de minister. 

De Waalbandijk nabij Vuren, die eveneens moet worden versterkt

Dijkgraaf Verdaas gaat de minister en de vaste kamercommissie water nu uitnodigen voor een bezoek om onze (financiele) problemen voor te leggen. Tijdens het AB heb ik aangegeven dat de brief geen doel op zich is, maar een middel om aandacht te vragen voor onze problematiek. Op 1 juli volgt weer een commissie Waterveiligheid waar het HWBP opnieuw op de agenda staat,