hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, June 22, 2019

Storm in het Almbos met de Stuiter

Alweer voor het dertiende jaar op rij speelde de Stuiter een openluchtvoorstelling, deze keer koos ze voor het Almbos als entourage. Opnieuw koos de Stuiter voor een stuk van Shakespeare, eerder speelden zij Midzomernachtdroom (2010) en Een hoop gedoe om niks (2013). 

Enkele scenes uit de Storm



Deze keer koos de Stuiter voor Storm, het stuk wordt gespeeld in het Almbos. Zoals steeds in de stukken van Shakespeare rollen de menselijke emoties over elkaar heen. Liefde, woede, wraak, vergeving; ze komen allemaal terug in het stuk. Met twaalf eerdere voorstellingen heeft de toneelgroep een naam hoog te houden. Ook deze keer wordt het publiek niet teleurgesteld; een prachtig decor in het groen en kleding tot in het puntjes verzorgd. Gecombineerd met het professionele spel werd het een boeiende avond.

Het water in het Almbos

Het verhaal laat enkele verhaallijnen door elkaar lopen, zoals de liefde tussen Miranda en Antonio. Sebastiana die haar zuster Alonsa wil vermoorden om zelf koningin te worden. Vader Prospero die op wraak zint na het verlies van zijn koninkrijk en zijn vijanden schipbreuk laat lijden,  Maar als hij ziet dat zijn dochter gelukkig is met de zoon van zijn grootste vijand, kiest hij voor liefde boven haat. Is dat dan de moraal van het stuk? Of toch dat na iedere storm in het leven, alles weer goed komt?

Het stuk is opnieuw te zien op 27, 28 en 29 juni in het Almbos, kaarten kosten 12,50 euro.