hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, June 24, 2019

Verbode te rape bij de roze papavers

Eerder maakte ik al foto's van het veld witte papavers langs de A27 nabij de Tol. Maar in de Noordwaard zijn ook akkers met roze papavers te zien. 

De roze papavers zijn nog wat flets, al uitgebloeid of nog niet helemaal op kleur?


Vanavond waren ze wat minder roze, misschien zijn ze al bijna uitgebloeid? Of komt het door de hitte dat de bloemen minder ver open staan? Wel stond er weer zo'n onvriendelijk bordje, dat je het veld niet mag betreden. 

Verboden te betreden, hoge boetes!


Net als vorig jaar bij de roze papavers nabij het Liniepad bij de molens van de Zevenbansche boezem. Maar wie wil er nu bloemen vertrappen? Toch zijn er kennelijk mensen die alles doen voor een mooie foto. 

De roze papavers vorig jaar bij het Liniepad

Of zijn er boeren die graag bordjes plaatsen, ook al valt er niets te zien of te plukken?

Wat valt er nog te rapen van een lege akker?