hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, August 24, 2019

Bezoekers Boerenerfdag houden van groene tuinen

Bezoekers aan de Boerenerfdag van de ZLTO Altena Biesbosch houden van groene tuinen. In de stand van Grip op Water Altena werd een kleine enquete gehouden onder vijftig willekeurige bezoekers. 
 
Bezoekers konden hun eigen tuin kiezen in dit rijtje woningen


Aan de hand van de maquette van zes rijtjeshuizen wed hen gevraagd hoe hun tuin eruit zag. Van de vijftig bezoekers koos 46 procent voor de groenste tin, compleet met een met groen bedekt dak, zonnepanelen, een vijver in de tuin en heel veel groen. 

Bezoekers werd gevraagd hoe hun eigen tuin eruit ziet

Zes procent van de geënquêteerde bezoekers heeft een echte tegeltuin compleet met een stenen omheining. De andere vier categorieën scoorden tussen de 10 en 14 procent. Een van de vijftig bezoekers vond zijn tuin niet terug in het rijtje woningen. Zijn vrijstaande woning had een hele, grote vijver en heel veel groen!

Grip op Water is een burgerplatform dat Altena waterbestendiger wil maken


Grip op Water Altena heeft op haar site ook een enquete over de maatregelen die zijn genomen sinds de wateroverlast in 2014 en 2015.