hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, August 21, 2019

Het eerste presidium en een prettig gesprek

Alweer tot tweemaal toe deze week aan de slag voor ons waterschap. Dinsdagavond vond het eerste overleg met het presidium plaats; een overleg tussen de commissievoorzitters en de dijkgraaf over de agendavorming voor het Algemeen Bestuur. Zo'n eerste bijeenkomst is altijd even wennen, maar het vond plaats in een prettige sfeer.

Een van de vele foto's aan de muren op het waterschapskantoor in Tiel


Woensdagmorgen had ik een afspraak met Astrid Weij van de provincie Utrecht op Fort Altena. Voor haar studie aan het NSOB heeft ze voor haar leeropdracht 'verblijf in vreemde context' gekozen voor een onderzoek naar de waterschappen. Haar onderzoeksvraag is of er spanning bestaat tussen de representatieve democratie en de participatieve democratie bij de waterschappen. Bijvoorbeeld, kun je als bestuurder na een lang traject met burgerparticipatie nog een ander besluit nemen? We hadden een boeiend gesprek, de begeleider van haar onderzoek is dijkgraaf Rogier van der Sande. 

Rogier van de Sande begeleidt Astrid Weij in haar onderzoek naar de waterschappen