hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, October 18, 2019

Biesbosch Museumeiland even dicht

Het Biesbosch Museumeiland is tijdelijk gesloten van maandag 28 oktober tot en met donderdag 14 november. 


De expositie de Biesbosch 75 jaar bevrijd is te zien vanaf december

Tijdens de sluiting van het museum wordt een deel van de vloer vervangen, die na de verbouwing in 2015 niet correct bleek te zijn opgeleverd, waardoor scheuren ontstonden. In de glazen achterwand ontstond een scheur in een van de ruiten, deze ruit is inmiddels wel vervangen. Het herstel van de vloer  duurde zolang vanwege arbitrage over de zaak. En over wie opdraaide voor de kosten. Inmiddels heeft de rechter beslist dat de aannemer voor de kosten opdraait.  Als alles volgens planning verloopt kan het museum op 15 november weer worden geopend.  Tijdens de sluiting zijn zowel museum, als het museumcafĂ© en terras gesloten. 

Een van de stillevens van het project Brabant Remembers

Daarna kan het museum beginnen met de inrichting van de expositie 75 jaar bevrijding van de Biesbosch. De Biesbosch speelde in de laatste oorlogswinter van 44/45 een bijzondere rol als grensgebied tussen het bevrijde Zuiden en de rest van Nederland dat nog leed onder het juk van de Duitsers. De expositie is onderdeel van het project Brabant Remembers