hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, October 16, 2019

Hij/Zij in de Maand van de Geschiedenis

Oktober is de maand van de geschiedenis. Tijdens onze vergadering van Erfgoed Altena werd ik daar weer aan herinnerd. In september had ik mooie plannen om een aantal verhalen over bijzondere vrouwen uit onze historie te schrijven voor de website van het BHIC over het thema Hij/Zij

Op de foto links Anneke van Doesburg


Helaas bleek het aantal uren in de dag te weinig om dat nog te doen. Dus zo missen jullie de verhalen van Anneke van Doesburg uit Werkendam, fervent wielrenner en voorvechter van het vrouwenwielrennen in de jaren zestig. Marianne Vos trad later in haar voetsporen. Ook het verhaal van kinderarts Geertje Stijntje Beijerman-Bosscher kunnen jullie nog niet lezen, zij was ook nog actief in het verzet gedurende de oorlogsjaren 40-45. 

Geertje Stijntje Beijerman-Bosscher


En wat te denken van het verhaal van de vriendinnen Margaretha Ridderhof en Caroline Meerdink, respectievelijk hoedenmaakster en postdirecteur in Werkendam. En ook de organisatie van een expositie/lezing/wandeling rond bijzondere vrouwen in Altena houden jullie allemaal nog te goed. Ik ga het allemaal opsparen voor deel 30 van de Historische Reeks die zal gaan over bijzondere vrouwen in de geschiedenis. Maar bijvoorbeeld ook over de strijd om het vrouwenkiesrecht, opkomst en ondergang van vrouwenorganisatie en misschien nog wel over Jacoba van Beieren?

Caroline Meerdink was directeur van het postkantoor in Werkendam