hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, December 23, 2019

Wat was de beste politieke prestatie in de gemeente Altena?

We gaan de laatste week van december in en dat is traditioneel het moment voor de lijstjes. Lijstjes met de beste boeken, de beste foto's, de beste momenten, de beste verhalen. 


Raadsleden en wethouder bij de installatie van de raad van de gemeente Altena


Èn natuurlijk van de beste politicus in de gemeente Altena. Wie van de 31 raadsleden stak boven de middelmaat uit? Welke wethouder scoorde het beste? Over de burgemeester kunnen we nog weinig melden, die zit nog in zijn eerste 100 dagen en is nog maar net begonnen. Helaas zal het me niet lukken een lijstje samen te stellen van de beste politicus. Want het gemeentebestuur van Altena is voor mij toch te onzichtbaar geweest in het afgelopen jaar. Hoewel ik wel raadsvergaderingen heb bezocht, waren dat er toch te weinig om een goed oordeel te vormen. 

Raadslid Wendy van Ooijen


Maar wat vinden de raadsleden zelf, waren zij wel goed zichtbaar in de (social) media? En wie vinden ze zelf de beste politicus? Of moeten we kiezen voor de beste politieke prestatie van het jaar 2019, zoals op landelijk niveau? Maar dan wordt het misschien nog wel moeilijker, want was de beste politieke prestatie in het eerste jaar van de nieuwe gemeente Altena? 

Raadslid Anne-Wil Maris