hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, February 04, 2020

Wordt de Noordwaard meestromend tijdens hoogwatergolf?

Hoog water in de Noordwaard en een knipperend bord op de Bandijk met als waarschuwing water op de weg. Alle reden dus voor een rondje Noordwaard vanmiddag om het met eigen ogen te zien. 


Hoog water in de Noordwaard

De achterste weg in de Noordwaard stond inderdaad onder water en ook elders veel water in het gebied. De waterbuffels stonden op een kluiten, maar hadden zich wel genesteld in het hooi dat ze aangeleverd was. 

Bewoners hebben hun bootje al klaar liggen in de Noordwaard



Donderdag wordt de hoogste waterstand verwacht in de Waal, maar het blijft altijd de vraag of een Noord-westen wind het water vanuit zee opstuwt.. Op 3 januari 2018 is de hoogste stand ooit gemeten, maar liep de drempel nog niet over. Die week werden in de het gebied stroomsnelheidsmeters geplaatst door Rijkswaterstaat, maar het water kwam na 3 januari niet meer zo hoog. 

Water op de weg achterin de Noordwaard