hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, January 30, 2020

Aan de bewoners van de gemeente Kerkwijk

De waterstand van de grote rivieren is inmiddels zo hoog dat er een serieus gevaar is ontstaan voor doorbraak van dijken. Om deze reden hebben de burgemeesters van Ammerzoden, Brakel, Hedel, Heerewaarden, Kerkwijk, Maasdriel, Rossum en Zaltbommel in overeenstemming met de voorzitter van het Regionale Coördinatie Centrum Rivierenland besloten een vooraankondiging tot vrijwillige evacuatie van mensen en veen uit te laten gaan. het gaat hierbij om de Bommelerwaard met uitzondering van het dorp Heerewaarden en  met uitzondering van het gebied in de gemeente Brakel ten westen van de Meidijk. 

In deze brief krijgt u de eerste informatie over de gang van zaken. Ik verwacht van u dat u met ingang van heden zoveel mogelijk zelf, met eigen vervoer onderdak buiten het gebied zoekt. Hebt u geen eigen vervoer, regel dan iets met buren, vrienden of familie die bij u in de buurt woont. U heeft nog ruim de tijd om uw zaken te regelen voor u het gebied verlaat.


De vloedheuvel in Kerkwijk
Denkt u daarbij aan het volgende:
-zet uw huisraad zo hoog mogelijk
-verzamel uw belangrijke papieren, geld, cheques en bankpas
-gebruikt u medicijnen, neem deze dan mee.
-u blijft geruime tijd weg. Pak voldoende kleding in
-sluit gas, water en licht af voordat u uw woning verlaat.

De evacuatie van bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen begint vandaag in de avond. Vanaf dinsdag 31 januari a.s. om 08.00 uur wordt gestart met de georganiseerde evacuatie uit het gebied. Hebt u geen eigen vervoer en kunt u niet via uw eigen familie, vrienden of buren vervoer regelen dan wordt dit voor u verzorgd via enkele opstapplaatsen in de dorpen. Indien u niet de omstandigheid bent, dat u morgen zelf de opstapplaatsen kunt bereiken, kunt u dat melden bij de gemeente Kerkwijk, telefoon 04184-2491 (dag en nacht bereikbaar). 


Hoogtekaart van Kerkwijk met in de cirkel de vloedheuvel

Over de georganiseerde evacuatie ontvangt u op dinsdag 31 januari a.s. voor 06.00 uur een brief met instructies over het verlaten van het gebied. Laatste genoemde brief wordt bezorgd in de gebruikelijke brievenbussen. 

De politie beschikt over voldoende menskracht om uw woningen te bewaken. 

Hoogachtend
De burgemeester van Kerkwijk

H.G. de Kort