hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, August 05, 2020

Parasols voor Museumcafe Biesonder

Mede dankzij de financiële bijdrage van de Vrienden van het Biesbosch Museumeiland kunnen gasten van museumcafé Biesonder nu lekker in de schaduw zitten. De vier nieuwe parasols bieden zeker de komende tropische dagen verkoeling op het terras aan het water. 

Het terras aan het water bij het museumcafe Biesonder

De Vrienden van het Biesbosch Museumeiland zijn de ambassadeurs van het museum. Daarnaast wordt jaarlijks een project gefinancierd zoals de aanschaf van de parasols. Tevens betalen de Vrienden het jaarlijkse onderhoud van het buitenmuseum de Pannenkoek. Vrienden van het Biesbosch Museumeiland genieten extraatjes zoals bijzondere lezingen, wandelingen, openingen van exposities of een vaartocht door de Biesbosch. Tevens hebben Vrienden het hele jaar gratis toegang tot het museum, zij mogen ook een gast meenemen. 

De parasols bieden tijdens de komende tropische dagen verkoeling op het terras



Het museum heeft zeker tijdens de coronacrisis de bijdragen van de Vrienden hard nodig. De vereniging is dan ook gestart met een ledenwerfactie. Hoe meer Vrienden, des te meer wordt het museum ondersteund. De ledenwerfactie heeft al twintig nieuwe leden opgeleverd, maar meer Vrienden blijven natuurlijk welkom. De minimale bijdrage voor Vrienden is 25 euro per jaar, meer geven mag natuurlijk altijd. Meer informatie over lid worden is te vinden via  de website van het Museumeiland.