hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, July 14, 2020

Het Duyls Bos wordt steeds mooier

Vanavond was ik in het Duyls bos, een prachtig stukje natuur tussen Almkerk en Dussen. Vrijwilligers werken hard aan de inrichting van de bloemen- en vlindertuin en het veldje met oude cultuurgewassen. 

De aanleg van de bloemen- en vlindertuin



Jan en Jenny van Mersbergen onderhouden met veel liefde het Duyls Bos, Jan bouwt nog aan zijn broodbakoven en vrijwilliger Jan van der Stelt bouwt aan het onderkomen voor zijn schoenmakerswerkplaats. 

Het bord langs de weg van  het Duyls Bos


Vanwege corona kon langere tijd geen bezoek gebracht worden aan het Duyls Bos, maar nu is het weer open. Wel blijft ook daar de norm anderhalve meter afstand. Jan en Jenny, de vrijwilligers en het bestuur van de stichting kijken nu of er mogelijk komend najaar nog enkele activiteiten kunnen worden gehouden. 

Aan de noordzijde van het Duyls Bos is een groentetuin aangelegd